مصرف ماهی= کاهش فشار خون

1397/09/21 08:27
فشار خون
فشار خون به مقدار فشاری گفته می‌شود که توسط خون در جریان، به دیواره رگ‌ها وارد می‌آید و یکی از علائم حیاتی است. بیماری افزایش فشار خون را می توان به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم کرد . در فشارخون اولیه علت مشخصی یافت نشده است ولی مطالعات ایپدمیولوژیک نشان داده که احتمالا عواملی مانند توارث ،محیط، سن ، نژاد، وزن ، جنس ،سیگار، حساسیت به نمک و ... در ایجاد فشار خون دخالت دارند. در فشارخون ثانویه  اختلالات کلیوی ، کوارکتاسیون آئورت هورمونهای تیروئید و مصرف داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی دخالت دارند .
 رژیمهای درمانی از قبیل اصلاح وزن اضافی ،اصلاح میزان نمک طعام دریافتی وپرهیز از مصرف الکل و عدم استعمال دخانیات و دوری از فشارهای روانی و استرسهای شغلی و مصرف مقادیر مشخصی از کلسیم ،منیزیم و پتاسیم و دریافت رژیمهای مناسب از قبیل دریافت رژیم هایی با کلسترول پایین و مقادیر زیاد چربی غیر اشباع  در جیره غذایی روزانه باعث درمان فشار خون خواهد شد .


 
اسیدهای چرب غیراشباع امگا3
اسیدهای چرب غیراشباع امگا3 زمانی که به طور منظم و در غلظت مناسب مصرف شوند، اثرات مثبتی بر سلامت انسان دارند. اسیدهای چرب امگا3 از قبیل آلفا لینولئیک اسید، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید جزء اسیدهای چرب ضروری هستند و باید از طریق رژیم غذایی به دست آیند.
کاهش فشار خون با مصرف ماهی
 اخیرا مطالعات زیادی در مورد اثرات مفید روغن ماهی در کاهش فشار خون در افراد دارای فشار خون انجام گرفته است. روغن ماهی دارای تنوع زیادی از اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد که عمدتا از خانواده امگا3 است. در بین جمعیت های مانند اسکیموهای آلاسکا، ژاپن، فیلیپین و تایلند مصرف غذاهای دریایی بسیار رایج می باشد این در حالی است که شیوع بیماری فشار خون در این جمعیت ها به طور قابل توجهی پایین می باشد که این موضوع را می توان به اثرات ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید در رژیم غذایی آنها مربوط دانست. دانشمندان نشان دادند که اسیدهای چرب امگا3 التهاب را با کاهش در ساخت اینترلوکین IوTNF بوسیله سلولهای خونی تک هسته ای کاهش می دهند و در پیشگیری از عوارض آترواسکلروز و ترومبوآمبولیک موثر هستند . همچنین باعث افزایش زمان سیلان و کاهش چسبندگی تجمع پلاکتها و کاهش ویسکوزیته خون می شوند . با توجه به این مطلب که پیشگیری بهتر از درمان می باشد، مصرف ماهی و محصولات دریایی امری اجتناب ناپذیر در ارتقای سلامتی انسان می باشد.

نویسنده: حسام برزویی دانشجو دکتری شیلات
 
 

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402
1402/06/23 10:00
نظرات اتحاديه در جلسه مربوط به تخم چشم زده با وارد كنندگان و دفتر بازار سازمان شيلات
1402/06/23 11:00
اعلام نظر اتحاديه در خصوص نحوه توزيع نهاده قزل الا
1402/05/25 10:00
پيگيري تخصیص اعتبارات کم بهره برای مزارع پرورش ماهی قزل الا که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ خسارت دیده‌اند
1402/04/31 10:00
ميزان واردات تخم چشم رده قزل الا تاتاريخ 31 تير ماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.54M
29.94K
350
3.9K
11.97K

تاریخ و زمان

پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
Thursday 2 May 2024